Tankzilla (van Peter ‘Pan Speedrock’) en Manticora (DK) naar Dokkum!

Dokk’em Open Air voegt nog twee interessante bands toe aan de line-up: het Eindhovense Tankzilla, dat is de nieuwe band van Peter ‘Pan Speedrock’ van Elderen, en de hard hitting power metalband Manticora uit Denemarken!

Tankzilla

Nadat Peter Pan Speedrock definitief de plug eruit trok, stuitte zanger-gitarist Peter van Elderen in de krochten van Eindhoven op voormalig Wolfskop-drummer Marcin Hurkmans. In de Lichtstad sloegen meteen de bliksems in en alle stoppen door. Dit tweekoppige monster heeft het platwalsvermogen van een dubbelgepantserde tank, gewapend met een arsenaal aan riffs en beats van Godzilla-kaliber….

Manticora

Harde powermetal met epische en thrashmetal-elementen. Dat is hoe de Deense band Manticora de eigen muziek omschrijft. Precies twee decennia geleden bracht Manticora het debuutalbum ‘Roots Of Eternity’ uit, wat resulteerde in een contract bij een platenlabel en steengoeie recensies. Album na album volgde, evenals tournees met Edenbridge, Jon Oliva’s Pain en Circle II Circle. Hun laatste plaat heet ‘To Kill To Live To Kill‘: die begint met een stukje Tsjaikovsky, maar knalt daarna ongenadig hard uit je speakers! Aanrader!