Nieuwe bevestigingen!

We hebben weer een aantal mooie bands vastgelegd voor vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019. De symfonische deathmetalband MaYaN (NL), heavymetalband Enforcer (SE), speed/thrashmetalband Evil Invaders (BE) en death metal/metalcoreband For I Am King (NL) komen naar Dokkum.

Over de bands:

MaYaN (NL)

De symfonische deathmetalband MaYaN is een multifunctioneel metalen dreamteam. Met drie studioplaten op zak tourt MaYaN al vanaf 2011 zeer succesvol door Europa en Midden- en Zuid-Amerika. Op het laatste meesterwerkje ‘Dhyana’ (2018) werkte de band samen met het wereldberoemde symfonisch orkest City of Prague Philharmonic Orchestra. In Dokkum speelt de band een best-of-set, aangevuld met songs van After Forever, Epica, Orphanage, Stream Of Passion en andere bands waarmee MaYaN een muzikantenlijntje uit heeft staan.  

Enforcer (SE)

“Een van de beste heavymetal/NWOTHM-bands van het jaar” kopte een vooraanstaand Brits muziekmagazine.  Na vier studioplaten, een live-dvd en heul veel optredens heeft Enforcer een vaste plek veroverd in de heavymetalscene. Op 26 april 2019 verschijnt het langverwachte album ‘Zenith’ bij platenlabel Nuclear Blast.

Evil Invaders (BE)

Als je met een speed/thrashmetal-plaat in de nationale hitlijsten terecht komt, dan doe je iets goed! Het Belgische Evil Invaders is actief sinds 2013 en wordt dankzij hun energieke en agressieve liveshows beschouwd als een van de meest veelbelovende acts in de extreme metal. Magazine RockTribune noemde de band zelfs de op-één-na beste band van de Benelux.

For I Am King (NL)

Melodieus en modern, complex en furieus.. én met een flinke scheut Arch Enemy en Killswitch Engage er doorheen. De Amsterdammers van For I Am King komen nog maar net om het hoekje kijken, maar frontvrouw Alma Alizadeh grunt als de beste, zoals te horen is op het nieuwe album ‘I’. Alma’s Perzische achtergrond – ze woonde tot haar 11e in Iran –  inspireerde de band tot het bijzondere artwork bij de cd.