King Diamond en Demons & Wizards!

De zaterdag van Dokk’em Open Air 2019 wordt groots afgesloten door de Deense heavy metalband King Diamond! De organisatie van het Dokkumer metalfestival heeft deze legendarische band gestrikt voor een exclusief optreden. Powermetalband Demons & Wizards, nu eveneens bevestigd, komt zelfs speciaal naar Dokkum voor een eenmalige Nederlandse festivalshow.

DOA219_FB_KING-DIAMOND

De Deense heavy metalband King Diamond is gevormd rond een van de meest herkenbare en productieve persoonlijkheden ooit in heavy metal: de zanger King Diamond. Vereerd door iconen als Metallica, Dave Grohl, Volbeat en Pantera, beloond met een Grammy-nominatie en vereeuwigd als een personage in het spel Guitar Hero: King Diamond, de zanger én de band, zijn niet weg te denken uit de historie en de toekomst van de metal.

Op dit moment werkt de band hard aan een nieuw album, dat hopelijk in het voorjaar van 2019 verschijnt. De organisatie van Dokk’em Open Air is dan ook bijzonder trots dat King Diamond voor Dokkum heeft gekozen om hun enige Nederlandse festivalshow van 2019 te geven.

DOA219-DEMONS&WIZARDS

De Duits-Amerikaanse power metalband Demons & Wizards is eigenlijk de liefdesbaby van Iced Earth-genius Jon Schaffer en Blind Guardian-frontman Hansi Kürsch. De donkere melodieën van Iced Earth en de krachtige vocalen van Blind Guardian, aangevuld met teksten over demonen en tovenaars, samengevoegd in pakkende songs: ziedaar het recept voor Demons & Wizards.

Door de drukke schema’s van hun andere bands is het voor beide heren lastig om de tijd te vinden om samen aan dit project te werken. Gelukkig hebben Schaffer en Kürsch de komende tijd de handen even vrij: Demons & Wizards werkt nu weer hard aan een nieuwe plaat en een Europese tournee staat in de steigers. Dat ze naar Nederland komen staat al vast: hun enige Nederlandse show spelen ze gewoon in Friesland! Mis dit dus niet!