Dokk’em 2016 geslaagd!

Een nieuw terrein, een nieuwe uitdaging, zeiden we van tevoren. Maar met 3500 bezoekers op Dokk’em Open Air en 700 bezoekers op de tribute-avond Nacht Voor Dokk’em, kan de organisatie gelukkig terugkijken op een bijzonder geslaagde editie. Bijna 1000 mensen vonden een plekje op de camping en de sfeer was – zoals altijd – uitstekend. 

Waar nog lang over wordt nagesproken, is natuurlijk de intieme show van Testament op de Party Stage. Door een technische storing in het lichtsysteem van de band, waardoor een aggregaat uiteindelijk ontplofte, moest de hoofdact uitwijken naar het kleine feestpodium, maar de heren vonden dat alleen maar leuk. “Het was alsof we weer in een kroeg in Dublin stonden, net zoals vroeger“, memoreerde één van de bandleden na afloop van de show.

Gelukkig konden we op zaterdag een aggregaat lenen van Probo Print, het snelstgroeiende bedrijf van Dokkum, op wiens terrein we ook te gast waren. Daardoor kon de show van DORO, die ook heel veel eigen licht en geluid meenam, gewoon doorgaan.

13524357_10153752757745679_8837943732566934172_n

DORO - foto: Alwin

 

Euh… welk noodweer?

Vanwege het voorspelde noodweer op donderdag, had de Dokk’em-organisatie extra maatregelen genomen: alle tenten en podia werden geaard, een evacuatie-locatie werd ingericht in één van de naastgelegen bedrijfshallen en spoedoverleg vond plaats met gemeente en brandweer.

Gelukkig boog de storm af richting Duitsland en was het donderdag en vrijdag vooral droog, broeierig warm en heerlijk zonnig. Zelfs de regen op zaterdagmiddag kon de sfeer niet verpesten: metalheads zijn natuurlijk ook wel wat gewend!

De geweldige medewerkers van het Rode Kruis – Afdeling Fryslân-Noord hebben in elk geval een rustig weekend gehad. Wat pleisters geplakt, blaren geprikt en zelfs nog bij iemand oordopjes verwijderd! Maar ook zij waren enthousiast over ons aardige publiek: dat maken ze namelijk wel eens anders mee op festivals…

 

Backstage stress

Op één moment ontstond achter de schermen wat lichte paniek, toen bleek dat op Schiphol de bagage van Primordial was verdwenen. Met dank aan onze ervaren vrijwilligers achter het stuur van de festival-transfertaxi’s is de Ierse groep, met gierende banden, naar het hoofdpodium gebracht en verliep verder alles volgens schema.

Primordial - dag 1

 

130 vrijwilligers

Dokk’em Open Air heeft sowieso weer ontzettend veel te danken aan al die 130 vrijwilligers die het hele weekend hard gewerkt hebben in de productie, catering, opbouw, afbouw, transport, beveiliging, schoonmaak, hospitality en organisatie. Dank jullie wel, zonder jullie konden we dit niet voor elkaar krijgen!

doa1-54

 

Bedrijfsparticipatie

Blij zijn we dit jaar met de goede samenwerking met lokale bedrijven: zichtbaar en onzichtbaar, met kleine bijdragen en grote diensten. Het meest in het oog springend was natuurlijk de Jumbo-2-Go-campingwinkel, waar de mensen van Jumbo Dokkum drie ochtenden koffie, broodjes en bier verkochten.

13501628_1085640614844384_6672377735633153234_n

 

Opgeruimd staat netjes!

Op dit moment zijn we druk met het opruimen, schoonmaken en afbreken van het terrein. Ook scoutinggroep De Granaet uit Dokkum helpt mee. Niet alleen hebben zij vanochtend de hele camping opgeruimd, maar gedurende de afgelopen dagen hebben zij hard gewerkt om het parkeren in goede banen te leiden.

IMG-20160626-WA0005

 

Net als in voorgaande jaren zal Dokk’em Open Air het overgebleven eten en drinken doneren aan de plaatselijke Voedselbank.

De komende tijd verzamelen we alle foto’s, filmpjes en recensies op onze facebookpagina en op deze website. Houd die dus in de gaten!

Finntroll