Darkane, Blaas Of Glory en Dragon Girls op Dokk’em

De Zweedse death/ thrash band Darkane, de heavy metal marching band Blaas Of Glory en de wonderschone vuurvretende Dragon Girls zijn bevestigd voor de 12e editie van Dokk’em Open Air.

Darkane

Precies twee decennia geleden hoorden we Darkane voor het eerst. De Zweedse melodieuze death/ thrash band knalde door de speakers met hun debuutplaat ‘Rusted Angel‘. Volumeknop op 10, kippenvel en nekpijn van het headbangen: de agressie van de drums, de snelheid van de gitaren en de technische finesse á la At The Gates maakten Darkane meteen een band om in de gaten te houden.

Speciaal voor de Friese fans komt Darkane naar Dokkum met een eenmalige en exclusief samengestelde show: de volledige debuutplaat ‘Rusted Angel’ wordt gespeeld, aangevuld met een bijzondere best-of-set!

Blaas Of Glory

Bospop, Graspop, Pinkpop, het voorprogramma van Iron Maiden… De band speelde al zó vaak op Wacken Open Air, dat zelfs Tom Angelripper jaloers op ze is. Dokkum bliezen ze nog nooit omver, maar ook dat gaat nu gebeuren! De enige echte Heavy Metal Marching Band, Blaas Of Glory, komt naar Dokk’em Open Air!

Absolute krakers zijn hun verrassende bewerkingen van The Final Countdown (Europe), Running With The Devil (Van Halen), Enter Venus (Metallica/Shocking Blue) en de Iron Maidley. Feest gegarandeerd!

Dragon Girls

Op veler verzoek, en op ons eigen verzoek, komen de dames van het Dragon Girls-collectief weer naar Dokkum om het publiek letterlijk en figuurlijk op te warmen. Met hun brandende toortsen weten deze tattoo-modellen het publiek elke Dokk’em-editie weer in extase te brengen. De Friese dames spuwen de vlammen weer om je oren en laten het vonken regenen met hun slijptol-act. Geen band, maar toch flink genieten!