Dokk’em Buhurt Challenger

Where metal meets metal: Dokk’em Open Air is gastheer van het internationale Dokk’em Buhurt Challenger toernooi! Buhurt (ook wel Bohurt genoemd) is een van de hardste en meest spectaculaire sporten die er bestaat.

In deze vechtsport, gebaseerd op het middeleeuwse riddertoernooi, zijn de deelnemers in volledig harnas gestoken en werken zij met zwaarden en bijlen hun tegenstanders naar de grond.

Op het terrein van Dokk’em Open Air wordt een speciale arena ingericht voor de Dokk’em Buhurt Challenger. In deze arena (de list) staan telkens twee teams van elk vijf personen.

Hun enige opdracht is: werk de vijand naar de grond, met alle middelen die je hebt. Wapenslagen, duwen, trekken, trappen, worstelen, alles is geoorloofd.

Dit officiële toernooi wordt georganiseerd door Bert Wielstra en Esther Veldstra (Kening Striid) en heeft een internationaal karakter. Zo doen er teams mee uit Nederland, Denemarken, Polen en Ost-Friesland (Duitsland). Sommige van deze deelnemers behoren tot de absolute wereldtop!

Eng? Helemaal niet! Maar verwacht geen toneelspel: het gaat er echt ruig aan toe. Gelukkig houden wij metalheads daar wel van! Grote, sterke mannen en vrouwen in één gigantische full metal moshpit. Staal op staal met een hart voor hard! Ga dit zien!

Meer informatie over Buhurt kun je vinden op: