Metal Alliance Fest

Op vrijdag 21 oktober presenteert Dokk’em Open Air in samenwerking met het Belgische DMC Agency de eerste editie van Metal Alliance Fest in De Lantaarn in Dokkum. De beste bands uit de Europese underground slaan de handen ineen voor een avond vol gitaargeweld. Met op deze editie: WOLF (ZWE), METHUSALEM (NL), ETERNAL BREATH (BE), ADDICT (D) en ATMORAN (NL).

WOLF
Het Zweedse Wolf maakt al vanaf medio jaren negentig compromiloze heavy metal. De band staat garant voor een flinke dosis speelvreugde, kracht en energie en heeft getoerd met onder meer Saxon, Tankard en Trivium. 

METHUSALEM
Het Friese Methusalem maakt sinds het begin van dit millennium energieke heavy metal vol flitsend gitaargeweld, rollende dubbele kick, pompende bas en sterke vocalen.

ETERNAL BREATH
De songs van Enternal Breath uit België staat bekend om zijn ijzersterke riffs. Al meer dan 25 jaar bestormen ze de podia gewapend met goed in elkaar zittende heavy thrash songs. 

ADDICT
Addict uit Koblenz (D) maakt een meesterlijke blend van 80s en 90s metal. Dit alles uitgevoerd met het brute geluid van nu. 

ATMORAN
De vijf Dokkumer jonge metalheads van Atmoran maken alternatieve metal geïnspireerd door bands als Lamb of God, Amon Amarth en een zelfs een beetje Radiohead.

Koop hier je tickets

Dokk’em open air terug in 2024

Op dit moment zijn we druk ‘yn petear’ met de gemeente over een nieuwe locatie voor Dokk’em Open Air. Bij alle betrokken partijen is er een grote welwillendheid om het festival plaats te kunnen laten vinden. We mikken op een locatie die we in ieder geval voor een periode van drie jaar kunnen vastleggen. Om dit te realiseren moeten we zorgvuldig alle procedures volgen. Dit kost even tijd, maar het goede nieuws is dus dat we terug zijn in 2024. Machtig no. Hell yeah! We verwachten in de loop van het nieuwe jaar meer bekend te maken over de locatie en de line-up. Hâld ús yn ‘e gaten of met andere woorden: stay tuned, stay metal! 🤘

SKID ROW 8 NOV – Iduna, Drachten

THE REBELLION CONTINUES

De legendarische hardrockband Skid Row is ‘alive and kicking’ en komt op dinsdag 8 november exclusief naar Nederland voor een dikke show in Poppodium Iduna. De groep uit Amerika boekte in de jaren ’80 en ’90 grote successen met megahits als ‘Youth Gone Wild’ en ‘18 and Life’. Wereldwijd werden dik 20 miljoen platen verkocht. De originele zanger Sebastian Bach is inmiddels jaren uit de band, maar sinds het aantrekken van het zangtalent Erik Grönwall is de band bezig met een ijzersterke comeback. Haal je airgitaar maar vast van de muur, dit wordt een avond om niet te vergeten.

Skid Row werd in 1986 opgericht door een stel jonge punk- en metalkids uit New Jersey. Ze hadden maar een doel: de wereld veroveren. De jeugdigheid en rebellie van toen zijn ze nooit verloren. “Ik zal altijd die 16-jarige jongen voor de spiegel zijn, die zich voordoet als Ace Frehley of Michael Schenker”, zegt gitarist Snake. Op dit moment legt Skid Row de laatste hand aan het afsluitende¬ deel van de United World Rebellion-trilogie. Het wordt een energiek album met het kenmerkende geluid dat we van de band kennen. Al meer dan 30 jaar is het gitaarteam Snake en Scotti Hill verantwoordelijk voor dit geluid. Ze vallen moeiteloos in het rijtje K.K. Downing en Glenn Tipton, Scott Gorham en Brian Robertson en Dave Murray en Adrian Smith. Voeg hier de fenomenale zang van Grönwall aan toe en het kan niet anders dan een meesterwerk worden. The rebellion continues!

Dit concert wordt georganiseerd door Dokk’em Open Air in samenwerking met Poppodium Iduna en DMC Group Belgium.

KOOP HIER JE TICKETS
FACEBOOKEVENEMENT


“The Gangs All Here” Skid Row VIP Soundcheck Package
Met een speciale VIP ticket (klik hier) krijg je naast toegang voor het concert ook toegang tot de speciale VIP Soundcheck package. Deze package bestaat uit:
– Concertkaartje
– Toegang tot de Skid Row preshow Soundcheck
– Gesigneerde Skid Row poster
– Exclusieve  VIP item
– Exclusieve VIP pas