De biertocht is volgeboekt!

Er zijn géén kaarten meer beschikbaar voor de
Killing Saint Beer Experience.

The Killing Saint Beer Experience!

In de achttiende eeuw telde Dokkum maar liefst 19 bierbrouwerijen. Ben jij een bierliefhebber en ben je nieuwsgierig naar wat deze historische Elfstedenstad anno 2019 aan lokale bieren heeft te bieden? Doe dan mee met onze Killing Saint Beer Experience bij de Bonifatius Stadsbrouwerij op zaterdagochtend 29 juni!

De Killing Saint Beer Experience begint bij de entree van het Dokk’em-festivalterrein op zaterdagochtend. Onder leiding van een gids maak je een prachtige wandeling door het historische centrum en kom je langs de plekken waar eens al die bierbrouwerijen zaten.

In het recent geopende proeflokaal van bierbrouwerij Bonifatius aan de Diepswal staan dan al een paar lekkere koude biertjes op je te wachten. De ene goudgele rakker nog lekkerder dan de andere! De bierbrouwer kan je er van alles over vertellen.

En terwijl jij voor jezelf bedenkt welk Fries biertje jij het lekkerste vindt, speelt folkmetalband Baldrs Draumar uit Dokkum een dorstverhogend akoestisch deuntje op de achtergrond. “Tsjoch!” (“Proost!”), zeggen we dan in Fryslân!

Meedoen?

De biertocht is ideaal voor campinggasten en andere bezoekers, die vóórdat het hoofdprogramma van Dokk’em Open Air begint, nog zin hebben om wat leuks te doen. De tocht begint op tijd, namelijk om 10.30 uur! Maar op een festivalcamping ben je dan natuurlijk al lang uit de veren 🙂

Er kunnen slechts 30 personen mee en de kosten hiervoor bedragen €15,- inclusief per persoon. Wacht dus niet te lang met beslissen! Kaarten kun je kopen via onze website.

Als dit een succes wordt, gaan we kijken of we nog een extra biertocht kunnen organiseren!

Tsjoch!

“Rond het jaar 1600 produceerde men in Dokkum ongeveer twee miljoen liter bier per jaar. En toen woonden er maar 3000 mensen in de stad! Gelukkig dronken ze niet alles zelf op, een deel was bestemd voor de handel.

Warner B. Banga en Piet de Haan, auteurs van het boek ‘Bierbrouwen in Dokkum‘  op Actief Online.