Frysk - Ynformaasje Nederlands Deutsch - Informationen English - Information

MaYaN

Alle bands >>

De symfonische death metalband MaYaN is een multi-functioneel metalen dreamteam met de beste muzikanten die je in en rond Nederland kunt vinden. De lijntjes met bands als Epica, Delain en (r.i.p.) After Forever zijn dan ook bijzonder kort. Met drie studioplaten op zak tourt MaYaN al vanaf 2011 zeer succesvol door Europa en Midden- en Zuid-Amerika. MaYaN speelde op gerenommeerde festivals als ProgPower USA, Graspop en Zwarte Cross, en nu kan ook Dokk’em Open Air aan dat rijtje worden toegevoegd.

In het najaar van 2018 bracht MaYaN het album ‘Dhyana‘ uit. Op die plaat werkte de band samen met het wereldberoemde symfonisch orkest City of Prague Philharmonic Orchestra. Dit zeer gerespecteerde orkest staat ​​vooral bekend om hun muzikale bijdrage aan de filmindustrie, zoals aan de Star Wars-sage, Hannibal (2001) en Arrival (2016), maar het leverde ook delen aan voor Dimmu Borgir’s ‘Death Cult Armageddon’.

Omdat MaYaN voornamelijk muzikanten in de gelederen heeft die veelvuldig met andere bands op pad zijn, moest de bands soms met musici rouleren om op het podium de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Inmiddels is de live line-up aardig stabiel, met als meest recente toevoegingen George Oosthoek (grunt), Jord Otto (Vuur), Arjan Rijnen (ReVamp) en Adam Denlinger (zang). In Dokkum speelt de band niet alleen de beste eigen nummer, maar ook een speicale set met werk van Epica, After Forever, Stream of Passion en Orphanage. Niet missen dus.

Alle bands >>