Frysk - Ynformaasje Nederlands Deutsch - Informationen English - Information

Darkane

Alle bands >>

Precies twee decennia geleden hoorden we Darkane voor het eerst. De Zweedse melodieuze death/ thrash band knalde door de speakers met hun debuutplaat ‘Rusted Angel‘. Volumeknop op 10, kippenvel en nekpijn van het headbangen: de agressie van de drums, de snelheid van de gitaren en de technische finesse á la At The Gates maakten Darkane meteen een band om in de gaten te houden.

Tussen 2002 en 2013 maakten de Helsingborgers nog vijf studioplaten, zoals ‘Layers of Lies’ (2005) en ‘Demonic Art‘ (2008), de een nog strakker dan de andere. Contracten werden getekend bij roemruchte labels als Nuclear Blast en Massacre Records, tournees waren er met Soilwork, Testament en Fear Factory, legendarische festivals als Milwaukee Metalfest, Dynamo Open Air (de ‘oude’ Dynamo) en Wacken stonden op touragenda. En anno 2019 knalt Darkane gewoon weer door!

Exclusief voor de Friese fans komt Darkane naar Dokkum met een eenmalige en speciaal samengestelde show: de volledige debuutplaat ‘Rusted Angel’ wordt gespeeld, aangevuld met een bijzondere best-of-set! Laat je haar dus maar vast groeien, want headbangen is verplicht! 😉

Alle bands >>