Alle bands >>

Credit - Jessica Jeffers

De Deense heavy metalband King Diamond is gevormd rond een van de meest herkenbare en productieve persoonlijkheden ooit in heavy metal: de zanger King Diamond. Vereerd door iconen als Metallica, Dave Grohl, Volbeat en Pantera, beloond met een Grammy-nominatie en vereeuwigd als een personage in het spel Guitar Hero: King Diamond, de zanger én de band, zijn niet weg te denken uit de historie en de toekomst van de metal.

Credit - Tina Hagerling

King Diamond, ooit begonnen als opsplitsing van black metal-pioniers Mercyful Fate, telt inmiddels een muzikale carrière van meer dan drie decennia. Twaalf studioplaten bracht de band uit, waarvan zowel ouder werk als ‘Abigail‘ (I en II) maar ook het nieuwere ‘Give Me Your Soul…Please‘ bij menig metalfanaat op de draaitafel heeft gelegen. Op dit moment werkt de band hard aan een nieuw album, dat hopelijk in het voorjaar van 2019 verschijnt.

De horrorconcepten die King Diamond tot in de puntjes doorvoert in de studioplaten, komen terug in de theatrale podiumpresentaties. Fans van King Diamond worden bij live-shows getrakteerd op een groots, indrukwekkend en vooral ook visueel heavy metal-spektakel. De organisatie van Dokk’em Open Air is dan ook bijzonder trots dat King Diamond voor Dokkum heeft gekozen om hun enige Nederlandse festivalshow van 2019 te geven.

Foto’s: Jessica Jeffers, Tina Hagerling

 

 

 

Alle bands >>