Frysk - Ynformaasje Nederlands Deutsch - Informationen English - Information

Cannibal Corpse

Alle bands >>

Cannibal Corpse - photo: Alex Morgan

Het Amerikaanse Cannibal Corpse is er eentje uit de categorie ‘hakken en zagen’: snoeiharde deathmetal voorzien van teksten die niet bedoeld zijn voor tere zieltjes. Met miljoenen verkochte albums, voert dit metalkwintet al jaren het rijtje aan van ‘Bestverkopende deathmetalbands’.

Cannibal Corpse - photo: Alex Morgan

Albums als ‘Butchered at Birth’ en ‘Tomb of the Mutilated’, veroorzaken flinke controverse in landen als Duitsland, Australië en het eigen thuisland. Met als resultaat een ware cultstatus en een alsmaar groeiende fanschare. Hun bekendste fan is acteur en komiek Jim Carrey, die de heren zelfs een bijrol bezorgt in zijn Hollywood blockbuster-film ‘Ace Ventura: Pet Detective’.

Met hun veertiende plaat ‘Red Before Black’ leggen ze de lat hoog en laten ze maar weer eens horen waarom zij tot de top van de deathmetalscene behoren. Kenmerkend is hun vastberadenheid en de daarbij horende groei in kwaliteit. De muzikale precisie groeit en de agressie blijft, resulterend in deze monsterplaat. Om de plaat kracht bij te zetten, maakt Cannibal Corpse in 2019 eindelijk weer de oversteek naar Friesland!

Foto’s: Alex Morgan

 

 

 

Alle bands >>