Alle bands >>

DOOLNONALIMMEN3-WEB-lyts

Uit de rauwe energie van Rotterdam en de leegte die voortkomt uit materialisme is enkele jaren geleden de band DOOL gerezen. DOOL dwaalt naar eigen zeggen langs donkere straten de stad uit en de wildernis in. Hoorbaar beïnvloed door bands als Sisters of Mercy en Sonic Youth, weet DOOL te verrassen met agressieve en dynamische dark rock en gothic pop, waarin ook psychadelic metal de ruimte krijgt.

Gedragen door oneindige, soms hypnotiserende gitaarpartijen, neemt de nu al legendarische Ryanne van Dorst (Ella Bandita) de fans mee naar door geesten bewoonde grotten en de diepe afgronden van een gebroken hart. Soms sensueel en plagerig, op andere momenten imposant en onheilspellend.

DOOLNONALIMMEN1-WEB-lyts

Met de Friese JB Van Der Wal (Herder, Aborted) op basgitaar, en met Micha Haring (The Devil’s Blood, The Hands) op drums, Reinier Vermeulen (The New Media, Liar of Golgotha) op gitaar en Nick Polak (Gold) op gitaar heeft DOOL in korte tijd en onuitwisbare indruk gemaakt in de Europese metalscene.

Een nieuwe plaat is op komst. En maar goed ook, want wat hebben wij DOOL’s debuutalbum ‘Here Now, There Then’ uit 2017 grijs gedraaid. DOOL geeft in 2019 maar een handjevol optredens in Europa. Dus wy binne tige grutsk dat DOOL keazen hat om in eksklusive show te jaan yn Dokkum (euh, wat?).

Kom maar op, Rotterdam, Dokkum is er klaar voor!

 

 

Alle bands >>